The Fact About Един пояс един път That No One Is SuggestingКак се стигна до там, че да притежаваш хартийки се оказа по-ценно от това да притежаваш знания?

Ако желаете, можете да подкрепите блога с дарение. Благодаря ви предварително!

Не съжалявайте бедните, радвайте им се – те са гаранция за нашето щастие. Ние знаем, че за да бъдем щастливи, а народът доволен, дори и при оскъдица, необходимо е голямото мнозинство да остава както невежо, така и бедно. Знанията разширяват и умножават техните желания, а колкото по-малко човек желае, толкова по-лесно могат да бъдат задоволени неговите потребности.

Но какво всъщност се случваше? Парите губеха своя смисъл, те ставаха излишни и ненужни. Те бяха изиграли своята роля, бяха дали своята дан в развитието на човечеството и им предстоеше да заемат своето място в музея на човешката история.

Защо смятате, че държавата може да управлява тези дейности по-добре от частника, който защитава своите собствени интереси и така прави всичко, за да трупа печалба? На нас ни е необходим растеж, растежът идва от увеличаването на печалбата на бизнеса и облагането му с едни разумни данъци, около които сме постигнали консенсус. Ако ВиК стане държавна, приходите от данъците на концесионера ще секнат – какво от това, че може да поевтинее водата? – същото е и с другите сфери. Защо да субсидираме БДЖ, Топлофикация или която и да е друга фирма и така да осигуряваме изкуствено занижени цени на услугите за населението – това е пагубно. Разбирате ли, пагубно. Всяка една социална функция е пагубна за държавата, всяка една.

Хаос! Докато парите умираха, докато Капиталът се гърчеше, невежите спореха помежду си за начина, по който те трябва да се използват и разпределят. О, слепци, спорещи около ковчега на мъртвеца, за това как да го възкресят! Колцина от вас изгубиха живота си без да разберат, че това, за което се борят, вече е мъртво? Но това може би бе неизбежно! Кризата настъпи в момента, когато се осъществи първият етап на глобализацията, тогава когато пред Капитала паднаха всичките прегради и той се местеше светкавично от място на място, опитвайки се да избегне смъртта, следваща го по петите. Мнозина смятаха, че тези движения в географското пространство са полезни, че водят до запазване и растеж на Капитала, и това действително изглеждаше така, но всъщност това движение бе бяг.

Очерк на един англичанин за България : „Няма по-прост народ от българския“

Ако искате да ме отразявате, ще трябва да си плащате. Да си плащате защото сте частна медия, наблягам частна и печелите от това което правите. Да си плащате, защото всичко което правите го правите за пари. Е аз не желая да ме отразявате. Отразявайте се сами в огледалото! Успех!

Тогава когато , банкерите, монополите и политиците определят едностранно правилата, по които да живеете и по които да функционира обществото. Когато работника е оставен без защита, а работодателите са се обединили в картелни структури защитаващи неприкосновеността на техните печалби. Тогава когато да откраднеш хляб за да нахраниш децата си е престъпление, а да откраднеш милиони е подвиг. Тогава когато тези които сте избрали да ви управляват се възползват от властта за да вземат бонуси, консултантски хонорари и сами си гласуват редица привилегии, недостъпни за обикновеният човек. Тогава, когато накъдето и да се обърнете виждате неправди, неправди и неправди. Тогава когато да говорите за революция, да мислите за революция, да желаете революция е престъпление.

the inhabitants of the Virgo technique the place Males nonetheless experienced no proper to vote and were being made use of only for breeding functions. They ended up frequently deemed unreasoning creatures as while in the past, once the governing was in their palms, they Pretty much extinguished the daily life during the program.

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на земята. Няма по-прост народ от българския и тук аз бих искал да направя едно разяснение. Под „прост народ” аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости. Защото неук е народ, read more който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят.

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят.

Те знаят ли как се гради рейтинг, колко интервюта се дават, колко социологически проучвания са необходими, колко статии се пишат, колко километра магистрали се асфалтират, колко станции на метрото се откриват? Но тях, това не ги интересува . . .

н. Държавата има една цел – да осигури сигурност и защитеност на бизнеса, да му гарантира спокойствие и евтина работна ръка. Затова и другото перо, което ние финансираме в особено големи размери, е Силовото министерство, чиято функция е именно борбата с прерастването на виртуалните протести в реални, и така осигуряване на една стабилна икономическа среда за българския бизнес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *